знаење

ЗНАЕЊЕ

Сето знаење потекнува од ТРУД

Пат е изменета на пластика "три" промена

Неоргански минерали како калциум карбонат во прав е додадена на база на смола, одигра три главни функции се зголемува, подобри перформанси и зголемена функционалност, наречен пластични пополнување. Во случај на перформанси за да се исполнат, со користење на повеќе прав, и поголема улога во намалување на трошоците. Намалување на износот на масло-базирани суровини од синтетичка смола користи, поголем придонес за општеството. Како економијата на Кина влезе во "нова нормала" и промена во начинот на економски раст, повеќе нови барања на пат е изменета на пластика. Во принцип, светлина, функционални и еко е иднината насока на индустријата.

лесни

Бидејќи минерални прав густина на неоргански повисок од густината на полимер смола (2-3 пати), исполнет со пластични густина материјал, исто така, значително се зголемува затоа што на додадена во прав. Единица тежина на материјалот, од чисто сооднос смола и прав е мал во големина, број, должина, површина, за кој се пресметува цената, и загуби како резултат на намалувањето на овие елементи често ја надминува придобивките од користењето на евтини прав полнила. Покрај тоа, зголемување на телесната тежина и зголемување на транспортните трошоци, труд и други прашања. Сепак, студијата покажа, преку суровини и технологија и опрема иновации "проблем со телесната тежина" може да се реши до одреден степен.

Процесот на се протега

Полипропилен (PP) рамен, по речиси шест пати пати истегнување, калциум карбонат во прав честички дисперзирани во молекули PP формирана преку делот на дупки, така што со иста тежина на материјалот, рамен неговата должина жица не се промени значително, затоа производи висока затегнувачка проблеми со тежината не е очигледно.

Удар лиење на пластични филм во времето на обработка од страна на двонасочна водат, се водат сооднос варира во зависност од различни материјали, но генерално два или три пати. И се додава на истиот износ на прав пластични пластичен материјал, густина на разнесени филм е многу помал.

резултатите од тестот, исто така, покажа дека, дури и за инјектирање во калапи, ако можете да го совладате притисок на вбризгување и одржување временски притисок, подеднакво формулации и опрема за обработка, промени во густината на материјалот до 3 ~ 4% од шприц производи.

Пластични додаток митинг инверзна пазарот

Пластични адитиви во пластични производи сметка за голем процент на помалку од 8%, но нејзините од својствата на обработка и производи од пластични маси се подобри и да се зајакне улогата што ја игра витална улога. Откако структура во полимер смоли, избор и примена на адитиви е да се одреди за успехот или неуспехот на копчето за производот.

Како важен поддршка на пластика преработувачката индустрија, пластика адитиви и напредно ниво, нивото на квалитет на производот, цена, директно влијаат и да се утврдат различни калапи процес и опрема за производство на пластични производи за квалитет и вредност. Може да се каже дека за обработка на пластика индустрија и производи од пластични маси да се подигнат стандардите на пластични адитиви за да се надополни што е однапред!

Во последниве години, помошните индустрија има направено значителен напредок и достигнувања. производство на пластификатор од обем и технологија, како и квалитетот на производите и производи сорти и домашната стапка самодоволност постојано подобрување; калциум цинк класа топла стабилна агент на капацитет, и сорти и обемот на примена нагло раст, олово сол стабилен застапник процент дополнително се намалува; Не халоген, и ниска експанзија чад Вид на пламен retardant агент и органски силикон пламен retardant агент на производство развој направени ефективност; нови молекуларна структура и посветени вид антиоксиданти, и стабилна сорти светлина агент постојано произведува. Покрај тоа, хемиски пенење, изменувачи влијание и мазива, спојка агенси, антистатик агенти, nucleating агенти и други помошни производи има постигнато охрабрувачки резултати.

Од 2015 во продажба индустрија се малку надолу, но тони на профитна маргина е подобрена, некои дури и се појави против состојбата на митингот. Во случај на пластика индустрија како целина не е оптимист, развој на производ е подобар од другите сорти. Овие аванси во пластика адитиви за квалитет на производи и производство, ефикасно туркање и промовирање на пластика се користи и за производство и преработка на развој и напредок.

Директен контакт со фармацевтски материјал за пакување и опции контејнер

Поради материјал за пакување, и сад на составот, и дрога со одредени на оригинални додатоци и процесот на производство на различни, пакување дрога материјал и садот во некоја група копии може ќе беше од контакт на дрога растворени надвор, и или и дрога се случи секој друга улога, и или е дрога долгорочни впива корозија надвор таблети и директно влијае на дрога на квалитетот; и, некои на квалитетот на лекот и човечки ефект има скриени секс (што преку квалитетот на дрога и со луѓе од Генералниот тестот не може навремено да се најде на проблем).

Избрани принципи и барања

1, функционалност пакување

Фармацевтска фабрика за производство, складирање, транспорт, употреба на дрога, во периодот на дрога, игра заштита на квалитетот на лекот, удобен функција на здравствена заштита.

2, со избирање принцип

Мора да биде врз основа на карактеристиките на побарувачката на дрога и пакување дрога материјали, формулација и процесот на производство, изберете светлина, топлина, студ, зрачење оклопна одлична бариера својства, кислород, водена пареа, и други фактори, нивната сопствената стабилност, и пакување дрога материјали и контејнери или трансфер на едни со други.

Јаглен за олефини ладно, но не и топло каде дилема

2015 година, Кина јаглен бизнис олефини додаде темпо капацитет ослободување очигледно забави, планира оваа година треба да има производство уред на повеќе од 3 милиони тони, но, во октомври крајот на нов ширењето уред може да има само Тунг Уа група на енергија петрохемиски Yangtze реката и Pucheng чиста енергија, а според сигурен порака, рече, се очекува оваа година втората половина на производство на 350.000 тони / годишно во Внатрешна Монголија долго тајландски енергија ПП уред ќе се одложи до 2016 година, а се очекува до ноември крајот на возење во фрлија јаглен големи, оваа година може да се вози во моментов се уште не е објавен утврди порака. Во меѓувреме, Changzhou Fude, Гуангжу петрохемиски и Qinghai Солт Лејк, исто така, има различни време одложувања. Јаглен за олефини не удари беа бавни, начинот на кој?

Велат од вистината, земја посно масло од 1,3 милијарди луѓе има повеќе од 10 јаглен гасификација уреди не е толку многу, но рековме, многу инвеститори се нахакан поради економските перспективи на јаглен гасификација. Така нејзината добивка забавување и производството да биде делумно да се обвинуваат. За речиси една година, меѓународните цени на нафтата да падне од врвот, рецесија од која потенцијал, долгорочно ниски шок, всушност, масла за олефини доминантна нагласува не само на технологијата е позрел, а цената е поевтина. Јаглен за олефини предност добивка постепено исчезна во исто време, како пазарна цена на PP, PE продолжува да паѓа, нафтени деривати и јаглен производи се шири во последните неколку дена за да се намали, јаглен хемиската индустрија ниски цени предност веќе не. Во ПП, на пример, сега е јаглен за олефини бизниси од јаглен на полипропилен суровини и материјалните трошоци, финансиски трошоци и управување со трошоци во износ од околу 7000 јуани / тон, со пазарот разликата во цената ПП, некои компании дури и изгубени пари, профит и во овој случај, идниот развој на јаглен за олефини може да се опише како мистериозна.

Се разбира, во прилог на ниска цена на нафтата ова ограничување на домашниот јаглен на олефини производство забавување на проектот Главните фактори, технологијата, капиталот, оцена на влијанието врз животната средина и серија на прашања, и заедничка цел на возење во бавна лента. Предвидува дека ако меѓународните цени на нафтата остане на околу 50 долари за барел, тие треба да се преиспитаат можностите за јаглен на олефини се очекува.

ПП цените продолжат да се движат одредување на центарот на гравитација "паѓање" кога?

ПП главните негативни фактори на пазарот во блиска иднина:

1 и додаде запира, се вози нов петрохемиски фабрики се уште ретки, нема значителни промени во понудата на пазарот.

2, финална надоврза замор, повеќето фабрики кои примаат пауза, продолжи набавка на барање за одржување на нормалното производство.

3 владее песимизам, добавувач на услуги, повеќето зголемени договор за делење на профитот, да ги задржи своите залихи на ниско ниво.

4 ", две буриња" петрохемиски акции паѓаат, франко се сече, ниски цени продолжи да хит на пазарот.

5, ПП краток фјучерси на пазарот-доминантна, основните дневни со низок отворање, инхибиција на самото место за тргување ентузијазам, на пазарот постојано се под притисок.

6, меѓународните цени на нафтата во слаб, и покрај подемите и падовите во текот на периодот, но не успеа да продолжи, но, исто така, влијае на самото место на пазарот за ПП.

Зора полиетилен пазарот тишина за премногу долго?

Од пазарот, главните фактори кои влијаат на пазарот на ЈП се: нагорен пазар основите на понудата и побарувачката, цените политики за петрохемиски претпријатија и линеарниот тренд на фјучерси.

Возводно пазари: меѓународните цени на нафтата од високо на $ 110 минатогодишните предвремени опаѓа. Во моментов, Соединетите Американски Држави Њујорк сурова нафта фјучерси цени да се плови околу $ 40, Брент сурова нафта фјучерси цени да се плови околу $ 44. намалување на понудата, слаба побарувачка, високите залихи на сурова нафта ќе продолжи да се воздржат цена, со висок инвентар ден укината, раст на цената на нафтата е слаба. Азија винил, поради тесни понуда и намалената побарувачка, поддршка на цените на етилен во Југоисточна Азија, сепак, во споредба со истиот период минатата година, се шири се уште е огромна.

Основи на понуда и побарувачка: јаглен хемиски постројки помалку стабилна, краткорочни паркинг и поправка на несреќата се толку многу во ноември, но ја загуби производство поради паркинг и поправка само сто илјади тони, па под притисок на пазарот понудата се уште е голем . Последователно на пазарот влијание на јаглен гасификација, Shenhua Ју Лин 300.000 тони капацитет да се одложи до крајот на лансирање декември опфатени 300.000 тони јаглен централа во март следната година се очекува да се стави во. Производство на јаглен проект за гасификација, но тешко да се победи за кратко време и во PetroChina Sinopec во лидерот на пластика пазар, но постепено ќе ослабне индустрија од добивката монопол, на пазарот се соочува со предизвици. Побарувачка, во контекст на економската криза, пластика индустрија не може да биде исклучок. Нарачки и суровини оваа година отколку во претходните години, пластични произведува големи и средни претпријатија кои работат во 70%, земјоделски претпријатија кои работат во 60% -80%, фабриката акции сиромашните мотивација, ограничен број на набавки во целина, е тешко да се поддршка на берзата. Или ситуација слабата побарувачка и натаму го погодува пазарот Outlook.

Петрохемиската индустрија: под влијание на сурова нафта / фјучерси се надолу, регионалната серија на намалување на цената на петрохемиски, нафта, ерозија на поддршката на пазарот во исто време, исто така, покажува дека се уште има некои притисок на пазарот на акции песимизам на зголемен, што резултира со слабите целокупниот пазар тешко. На крајот на овој месец, цените на нафтата престане да паѓа назад на самото место на пазарот со силна позитивна поддршка, но одржлив раст е тешко да се предвиди во иднина цената на суровата нафта и фјучерси трендови ќе продолжи да биде важен фактор за цените на петрохемиски.

На 2.016 развој полипропилен индустрија

До декември, околу 2015 година, на ниската цена на меѓународната сурова нафта, единечни и повеќе негативни фактори како што понудата и побарувачката нерамнотежа хит, полипропилен во Кина, па дури и на целата криза пластика индустрија, паѓање на цените, и иднина исполнета со прашалници. Иако во последните неколку години, производство на полипропилен катализатор технологија, развој на технологии имаат направено значителен напредок, но специјален материјал со висока додадена вредност се уште треба да увезе технологии, исто така, се потпираат на увоз. Заедно со цените на домашните производи на Блискиот Исток, стегајќи нашите пазари, бизнис конкуренцијата е поинтензивен. So. Од каде да почнам да се направи квалитативен скок за домашни стр занаети.

Иако полипропилен единица број, но мал обем на производството, капацитет за производство на еден-единица е ограничен, што доведува до слабите производство, поголема потрошувачка на енергија. Затоа, ние би требало да престане назад производствен капацитет, го ограничи пристап до системот за да се осигури дека новиот проект во обем и процесот достигна меѓународната напредно ниво, подобрување на конкуретноста на пазарот на претпријатијата се залага за квалитетот на производот и од светска класа.

Второ, развој на капацитет технологија во Кина, треба да се подобри способноста на независна иновации и индустријализација на извонредни истражување и развој на производи, како е можно поскоро, активно следење на светот од полипропилен катализатор технологии и апликации со цел да се зголеми конкурентноста на домашните технологија, скратување на јазот помеѓу меѓународните цели.

Три тековната кополимер влијание полипропилен производи производи и низок процент материјали, како што се high-end производи. Приспособување на производот структура, да се зајакне своите напори да се развијат нови производи е неминовна. Идните нови проекти треба да се фокусира на висок квалитет, висока додадена вредност.

четири, основана продажна мрежа, преку пазарот канали, флексибилност да се приспособат производството за да се задоволат барањата на пазарот, и подготвени пресудата на побарувачката на пазарот, исто така, ќе им помогне на компаниите се избегнат непотребни ризици.

PBT побарувачката основни откачи предиво, бидејќи на пазарот

побарувачката на пазарот Tongxiang

Во текстил на пазарот како целина претрпел кога зимата, Tongxiang пазарот тоа е друга приказна. Разбирливо е дека Tongxiang cored имитација зајакот предиво коса на пазарот како оган во зима, бара искрогасител, донесе топло да се излади на пазарот. Во моментов, мешани памук врти основни откачи предиво машина додатоци, од суровини до најлон PBT, се прикажани во кратки снабдувањето. Според статистичките податоци, памук бала до 35% во изминатите два месеци, испорака, за период од 15 дена; основни додаток трошоци уредот се зголеми за 38%, рок на испорака е продолжен до 20 дена. Предиво наредби, но мора да бидат закажани. Од друга страна, на пазарот неодамна да се купи светло трепка спонтано откачи многубројни сериозни ситуација кратки снабдувањето на пазарот. Оваа флеш кратки влакна основни откачи предиво производство Флеш имитација зајакот коса суровини.

Zhangjiagang фабрика за производство PBT основни откачи предиво

До главна на пакетот основни предиво производство база Zhangjiagang де производот градот за случаи, конзервативни проценува дека во моментов производство PBT пакет основни опрема предиво има речиси 400 Тајван, овој број уште продолжува да се зголеми, во моментов локалното производство повеќе од фабрика главната концентрирани во мал обем на обработка тип фабриката, дел фабрика за производство процент има има половина погоре, во голема амонијак LUN пакет основни предиво фабрика за производство во однос претпазливост, дел бенефиции подобро амонијак LUN пакет фабрика основни предиво не производство, но со PBT пакет основни предиво пазарот на продолжи, Приклучи се PBT, исто така, има поголем број на фабрики во основни откачи предиво производство.

Што е PBT влакна?

PBT е еден вид на нов полиестерски влакна, обично базирани на PTA директна естерификација со БДО во производството, а потоа подлежат на реакција на кондензација, а потоа со топи врти и PBT влакна. 30% ~ 60% PBT влакна издолжување, еластична обновување од полиестер и најлон, спандекс во помалку од; Покрај тоа, PBT влакна има голема цврстина и обликот стабилност, bulkiness, и навивам е одлична, и со волна чувствуваат, па во некои области на ткаенина, исто така, има поголем потенцијал.

Пластични зграда шаблони производна линија за производство на карактеристиките на пластични дефиниција

1, добра отпорност на вода на пластични зграда шаблони производна линија. Дури и ако тоа е целосно потопен во вода за неколку дена, или деформација поради влага. нема да изгние 'рѓа.

2, и цемент некомпатибилност, лепење, ослободување лесно по изградбата или деформација поради лепење на цемент.

3, висока ефикасност, со добар квалитет пластични производство зграда шаблони линија. Со изградбата на зградата површина е мазна, без втората измена.

4, освен на процесот, ја подобрува ефикасноста на изградба. Кога дефиниција се обработуваат во исто време, Pretreat со шаблони, да добијат ѕид модели.

 

ЈП пластична фолија производствена линија увезените производи

Нашите домашни ЈП пластични производство лист линија, главните електрични компоненти се увезуваат производи, висок степен на автоматизација, производство брзина, лесно ракување, цена помалку од 1/10 од воведување на слична увезена опрема. Производство на дрво пластична плоча со опрема, PVC и дрво во прав, растителни слама како суровина, процесот пресување во калапи од квалитетот на производот за да се исполнат барањата на стандардите на слични странски производи.

Производството плоча оган-доказ, влага-доказ, оган-retardant карактеристики, широко се користат во градежништвото, декорација и одржување и има широк пазар изгледи и траен маркетинг потенцијал. Дрвени пластика наместо на дрво, за заштита на шумските ресурси; дрвени пластика може да посади слама, за намалување на загадувањето на животната средина; плочи од иверица за да се елиминира бели загадувањето, се разубават животната средина.

Процеси: пилевина (влакна) сушење, се додаваат голема количина на дрво во прав; мали промени, но, исто така, може да произведе ПВЦ пена одбор, ориз трици може да се замени за дрво.

ЈП линија за производство пластична фолија со специјално дизајнирани SJSZ92 конусна двојни завртка екструдер, DC погон со променлива брзина, инструмент за контрола на температурата за увезени брендови, има широк опсег на брзина, висока прецизност контрола на температурата, лесен за ракување и сигурен. Помошни вакуум обликување маса, влечење машина, машина за сечење и притисни рамка.

Опремен со голем уред за ладење за да се обезбеди дека лим формирање резултат. Булдожерот со прецизност опрема мотор и инверторот, со разумни структура, поголема влечна сила, влечење, стабилност и така натаму. Машина за сечење со точност заслуги сигурен и прецизен, високо сечење, притисни на решетката со подвижната количка притисни и специјална гумена облога, со не повредувајќи материјал, лесен за употреба и така натаму. Помошни машина единица со програмабилни систем за контрола на компјутер за контрола или домашни брендови, комплетен и машинско контролира сигурен стабилност.

Кратка анализа на развојот на материјали за пакување и стандарди

Кина пластични материјали за пакување индустрија стана една од главните индустрии во 2011 година нашите пакување индустриското производство достигна 130 милиони јуани, што претставува зголемување од 20% од година 2014 или да достигне 2 милијарди јуани, рангирана 14-ти во 42 големи индустрии во земјата, стана вториот по големина САД вториот по големина пакет во светот. Пакување на храна компании кои сочинуваат околу 1/3, 2013 години во текот на претпријатијата на индустријата за пакување, пластика Кина обработка на претпријатија погоре назначени производство големина достигна 61,886 милиони тони, плус производство за мали и микро претпријатија со повеќе од 80 милиони тони во 2014 година, употреба на пластична амбалажа производи ги надмина 100 милиони тони, од кои повеќе од околу 20 милиони тони храна пакување пластика, па нејзината безбедност може да стане жешка тема.

Во пластичен материјал и производи од пластични маси во, и пластична смола и преработка на пластични производи за различни сорти адитиви има многу, за да се постигне пластична смола или производи аа карактеристики, во обработка на формирање во што ни е потребно, додаде мора од пропорција на подобрување на ефикасноста на неговата обработка или карактеристики, и овие адитиви за обработка за своите самата структура карактеристики, со користење на процес во или производи во нема стабилност, да доведе до штетни гасови испарливи и миграција на луѓе ги носи животот мора да има негативни фактори.

Конкретно, ние не се регулира бизнисот постојано да ги извршуваат бенефиции. Тешки употребата на супстандардни суровини за производство, што доведува до забуна на пазарот; некои мали куќа фабрики. Себе суровини го користи се легитимни, во процесот, не ги исполнуваат условите за производство храна пакување технологија, производството не ги исполнува барањата на крајниот производ, ги носи на пазарот како целина погрешно.

Значи околу пластична амбалажа храна материјал на безбедносен проблем е мисла стана луѓето најмногу се грижи за жешко, Кина се должи на пластика индустрија почна доцна, и развој на брзо, домашната побарувачка огромен, доведе до некои скриени на против навремено да се најде, стандардизирани на стандард на време да и фаза на пазарот одговара, тоа да се некои мали од типот работилница фабрика лево има опстанок на просторот, а во исто време да се носи индустрија има негативен ефект.

 

Сакаат да работат со САД?WhatsApp Online Chat !